Holland Park Amsterdam

Sfeervolle grachten, prachtige gevels, gezellige straatjes en groene binnentuinen. Er verrijst een bijzonder goed bereikbaar kleinstedelijk woongebied met moderne grachtenpanden, design appartementen, winkels en horeca. Holland Park wordt een levendige wijk met zo’n 5.000 bewoners. Op nog geen 10 minuten van het centrum van Amsterdam en gelegen naast het Bergwijkpark in Diemen Zuid, worden optimaal woongenot, bereikbaarheid en unieke architectuur gecombineerd tot een aantrekkelijke woonwijk. Holland park bewoners genieten straks vanuit hun design appartementen van het uitzicht op de sfeervolle grachten. Een uitzicht dat ongelofelijk genoeg ook nog betaalbaar is.

Holland Park wordt een duurzame wijk op menselijke schaal. Het ontwerp is een totaalconcept met diverse keuzes en mogelijkheden. Holland Park wordt gebouwd naar voorbeeld van Java Eiland en Sluseholmen in Kopenhagen. Dit zijn beide succesvolle en geslaagde woonconcepten. In Holland Park komen duurzame onderdelen waarbij alles voldoet aan de nieuwste normen als het gaat om energiegebruik en belasting van het milieu.

Holland Park Magazine bijdrage Sjoerd Vroonland

Sjoerd Vroonland studeerde in 2010 cum laude af aan de Hogeschool voor de Kunsten Arnhem, richting Product Design. Zijn visie kenmerkt zich door onderzoek naar traditionele ambachten en uitvoeringen en deze te ontplooien en te abstraheren. Vroonland z’n ontwerpen zijn een samenvloeiing van techniek, esthetiek, vormgeving en comfort, zowel eerlijk en poëtisch. Daarnaast werkt hij aan nieuwe innovatieve design producten en internationale samenwerkingen.

Holand park-1

Bead chair

“Het mooiste ontwerp moet eigenlijk nog gemaakt worden. Maar eentje die ik koester is de kralenschommelstoel, geïnspireerd op de geschiedenis van de Thonet stoel. Door de kraal vanuit verschillende perspectieven te benaderen en toe te passen, wordt de huidige constructie op een eigentijdse manier geësthetiseerd. De schommelstoel wordt zo meer een juweel. De bead mirror is hieruit voortgevloeid, sierlijk zoals het antieke collier wat een vervreemdend en sprookjesachtige elegantie oproept.”

Holand park-2 Holand park-3